Jury

Prof. dr. Jacqueline Cramer – juryvoorzitter

Prof. dr. Jacqueline Cramer is ruim veertig jaar werkzaam op het milieuterrein binnen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, de politiek en de universiteit. Ze is strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute (USI) en hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht. Ook is ze ambassadeur ‘Circulaire Economie’ van de Economic Board Amsterdam. Van februari 2007 tot februari 2010 was ze Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Anne-Marie Spierings

Gedeputeerde Noord-Brabant met de portefeuille Energie, Circulaire economie en Milieu.

 

 

Brigit van Dijk-van de Reijt

Brigit van Dijk-van de Reijt is  algemeen directeur/bestuurder van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Ze heeft meer dan 20 jaar bestuurlijke ervaring in zowel de publieke als private sector. Daarbij deed ze ruime ervaring op in het investeren in particuliere bedrijven in groeimarkten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië in verschillende sectoren. De laatste jaren legde zij zich toe op impact investeren met innovatie en duurzaamheid als speerpunten. Brigit was o.a. Director Private Equity bij FMO, CEO bij DOB Equity en Partner bij diverse global impact funds vanuit o.a. London en Singapore.

Theo Bruinsma

Theo Bruinsma is bestuurslid van werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant Zeeland met de portefeuille milieu & duurzaamheid. Hij is al 40 jaar actief in de techniek en de agrofood, voormalig als directeur ‘speciale projecten’ bij Marel in Boxmeer, de machinebouwer voor de voedingsindustrie, en was daarvoor directeur bij het Amerikaanse Townsend, waartoe ook het gelijknamige bedrijf in Oss behoorde.

Rob van Willigen

Rob van Willigen is al ruim 30 jaar werkzaam bij ABN AMRO en is, na zijn opleiding CSR aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in 2019, werkzaam aan de sustainable kant van de bank en dan specifiek op de PaaS (Product-as-a-Service)-desk. Hier worden bedrijven die hun businessmodel circulair willen maken via het PaaS-model  geholpen met financiering en andere services en diensten. Naast het ondersteunen van deze bedrijven heeft Rob in diverse bankoverstijgende CoP’s meegewerkt aan whitepapers over dit onderwerp. De grootste uitdaging die hij nu ziet en waaraan hij werkt is het geschikt maken van de huidige lineaire risicomodellen van banken voor nieuwe innovatieve Circulaire bedrijfsmodellen.

Simon Rombouts

Simon is een van de mede-oprichters van Chainable; Chainable maakt de eerste échte circulaire en modulaire keuken voor woningcorporaties en beleggers. Ze zetten deze in de markt met hun innovatie Kitchen-as-a-Service concept. Simon is betrokken als oud-winnaar van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20.

Jacqueline Cramer
Anne-Marie-Spierings
Brigit van Dijk
Theo Bruinsma
Rob van Willigen
Simon Rombouts